Madurodam is een bekende Nederlandse miniatuurstad in Den Haag op een schaal van 1 op 25. Madurodam beslaat 1,77 vierkante kilometer en geeft een beeld van Nederlands door middel van maquettes van gebouwen uit alle delen van het land. Sommige maquettes bewegen na inworp van een muntstuk in een muntautomaat.

Miniatuurstad

Madurodam wordt een stad genoemd, maar het omvat veel meer. Het bestaat uit een historische binnenstad, moderne wijken, havengebied, luchthaven, kanalen, wegen, landerijen, natuurgebieden en nog meer. Het is een miniatuurstad 'met een glimlach': veel, soms komische, situaties uit het dagelijkse straatleven worden uitgebeeld. Daarnaast zijn er veel bewegende vervoermiddelen zoals: auto's, (rondvaart)boten, vliegtuigen, treinen en trams.

Parkeertarief

Parkeren bij Madurodam kan op het eigen parkeerterrein (tarief € 8,50 bij vertrek contant of met credit card bij automaat bij parkeerterrein). Touringcars kunnen gratis parkeren. Er zijn tevens invalidenparkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein.