parkeren leiden
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Leiden. Gratis tips
Parkeren in Leiden? Leiden is een oude stad die niet gebouwd en berekend is op grote verkeersstromen. Toch is er voldoende parkeercapaciteit in de stad beschikbaar, in parkeergarages, in belangrijke winkelstraten en op P+R Haagweg.

Tijden betaald parkeren op straat in Leiden Centrum

🚗 Betaald parkeren op straat: maandag t/m zaterdag 09:00 - 21:00 uur
zondag 13 - 23 uur

TIP van onze redactie Een parkeerapp zonder transactiekosten

De parkeerapp van Gayo is nieuw.
Je betaalt géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps.
Bij Gaiyo betaal je alleen de parkeertijd.

Parkeren in Leiden

In Leiden geldt betaald parkeren in de binnenstad , in het gebied rond het treinstation en in de wijk Vreewijk. Ruime parkeercapaciteit kunt u vinden op de parkeerterreinen van Kaasmarkt, Lammermarkt, Molen de Valk, Morspoort, Morssingel en Langegracht.

Parkeertarief Leiden

Waar parkeren?
Parkeertarief Leiden 2022
Leiden Centrum overdag
€ 3,50 per uur
Zones Buiten het centrum
€ 2,80 per uur

P+R Haagweg Leiden

Parkeerterrein Haagweg is het grootste parkeerterrein van Leiden. Het pendelvervoer naar het centrum is gratis, en werkt perfect.
Meer informatie over PR Haagweg Op zaterdag is ook het mogelijk om op het ROC-terrein aan de Lammenschansweg (via parkeerroute Centrum Zuid) te parkeren, waarna u zich gratis naar de binnenstad kunt laten vervoeren. Het ROC ligt buiten het centrumgebied.

Parkeergarages Leiden

parkeergarages  leiden
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Leiden
Leiden heeft diverse parkeergarages. De tarieven kunnen nogal verschillen.

Andere parkeergarages

De gemeente Leiden heeft afspraken gemaakt met de eigenaren van drie particuliere garages over het openbaar gebruik van deze garages buiten kantooruren. Het gaat om garages van het LUMC en van een aantal bedrijven op het kantorenterrein Schuttersveld. Met de ingebruikname van de drie garages komen er op piekmomenten ca. 2000 parkeerplaatsen bij ten behoeve van bezoekers van de binnenstad.