parkeren enschede Enschede, de grootste stad van Overijssel, maakt deel uit van de regio Twente en ligt op enkele kilometers van de Nederlands-Duitse grens. Parkeren in parkeergarages in Enschede is goedkoper dan parkeren op straat.
Maar waar kun je nu het beste parkeren in Enschede? Wij maakten een overzicht met de parkeertarieven op straat, de parkeergarages, goedkope en zelfs gratis parkeerplekken en P+R locaties aan de rand van de stad.

Over de gemeente Enschede

Enschede is een stad en gemeente in de provincie Overijssel. Het is de grootste stad in Twente en de op twaalfde grootste stad van Nederland. De stad is vooral bekend om de textielindustrie en de Universiteit Twente.
In Enschede zijn diverse theaters, musea en galeries. Het Rijksmuseum Twenthe is een belangrijk kunstmuseum. En er zijn festivals zoals de Enschedese Muziekdagen.

Parkeertarief Enschede 2023

Wanneer parkeren
Parkeertarief Centrum Enschede
Ma t/m za van 9. tot 19 uur
Donderdagavond en overige koopavonden tot 21.00 uur
Koopzondagen en feestdagen van 13 tot 19 uur
€ 3,30 per uur

Handig! Gaiyo Parkeerapp zonder transactiekosten

gratis app parkeren
holger van es
Holger | Oprichter
Parkeren in de Stad
Bij deze nieuwe parkeerapp betaal je alleen de parkeertijd dus géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps.

Blauwe Zones Enschede

Enschede heeft een blauwe zone aan de Brouwerijstraat en een gedeelte van de Roomweg. U kunt hier met uw parkeerschijf max 2 uur parkeren op maan t/m zat van 09.00-18.00 uur.

Parkeren NS-station Enschede

Parkeren bij het Station van Enschede kan op het P+R terrein gelegen aan de de Ruyterlaan nabij nr.25.

Parkeergarages in Enschede

parkeergarages  enschede
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Enschede
Ee zijn 4 parkeergarages in het centrumgebied van Enschede. Het uurtarief is € 3,20 per uur , een volle dag parkeren kost tussen de € 7,50 tot €16,-.
Heekplein - v.Heekplein 103 - 7511 HD Enschede
Stationpleingarage - Stationsplein 6 - 7511 JD Enschede
Irenegarage - Van Lochemstraat 91, 7511 EG Enschede
Zuidmolen - Van Loenshof 62 - 7511 JH Enschede

P+R Parkeerterrein Enschede Park & Ride Zuiderval

P+R enschede transferium parkeren
Enschede heeft een P&R terrein aan de Zuiderval. Met de bus bent u in 7 minuten in het centrum. Met uw parkeerkaart kunt u met maximaal vijf personen GRATIS met de bus naar het centrum. Op zaterdagen en Duitse feestdagen rijden er extra pendel(P&R)-bussen.