parkeren den helder Den Helder heeft een 7 km schoon breed strand en duinen. Ieder jaar is er een strandspektakel met sportieve activiteiten, optredens van artiesten en een luchtshow van de luchtmacht.

Parkeren in Den Helder

Vanaf 1985 geldt in het centrum van Den Helder betaald parkeren. Hiermee wil de gemeente bevorderen dat het centrum voor de bezoeker goed bereikbaar blijft. Parkeergroep Nederland verzorgt in samenwerking met de gemeente het betaald parkeren in Den Helder. Sinds maar 2015 streeft het gemeentebestuur tot volledige afschaffing van betaald parkeren. De eerste stap is gezet met het kosteloos parkeren in de parkjeergarages.

Betaald parkeren in Den Helder

In Den Helder moet u betalen voor parkeren op maandag t/m vrijdag van 09.00-18.00 uur en zaterdags tot 17.00 uur. Op diverse locaties is de parkeerduur beperkt tot 1 uur.

Parkeertarieven in Den Helder

In het centrum van Den Helder geldt op straat een tarief van € 1,88 p.uur, in het gebied rond het centrum € 1.22 per uur.
De parkeergarage Koninckshoek is nu een blauwe zone met maximaal 3 uur vrij parkeren met uw blauwe parkeerschijf. De parkeergarage Sluisdijk is sinds 1 maarft 2015 GRATIS.

Blauwe zones Den Helder

Blauwe zones zijn ingesteld op het parkeerterrein Prins Hendrikplein, parkeergarage Koninckshoek en parkeerterrein Sluisdijk. Met uw blauwe parkeerschijf mag u hier max 3 uur gratis parkeren.

Parkeergarages Den Helder

Koninckshoek - Koningdwarsstraat 6 - 1781 LC
parkeergarage Palmplein - Spoorstraat 128 - 1781 JJ Den Helder

Parkeren Veerboot Den Helder-Texel

Als u met de boot naar Texel gaat en uw auto in Den Helder achter wilt laten dan kunt u op het parkeerterrein naast de terminal gratis parkeren. Volg de borden 'P Texel', 'Afhalen + Wegbrengen'. Als het terrein vol is kunt u ook terecht in de directe omgeving zoals op de gratis parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid.

P+R parking NS station Den Helder

Op de Waterkeringsweg + Burg. Ritmeesterweg in Den Helder Zuid kunt u uw auto parkeren. Het parkeren bij station Den Helder Zuid is geheel gratis.
.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.