parkeren alkmaar
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Alkmaar. Gratis tips
Naar de bioscoop of de markt in Alkmaar? Waar kun je je auto parkeren? In het centrum en in de wijken rond het centrum van Alkmaar geldt betaald parkeren. Het parkeerbeleid is wat rommelig. De tarieven schelen nogal tussen parkeren op straat en de parkeergarages. Ook gelden er in de avond andere tarieven.

Onze tip voor parkeren in Alkmaar

parkeertip Alkmaar
Aan de rand van het centrum zijn een aantal parkeerterreinen die gratis zijn. Je betaalt alleen de bus. Bekijk de P+R Transferium terreinen in Alkmaar.
Op Parkeerterrein Parcade Overstad parkeert u op loopafstand van het centrum voor een heel goedkoop dagtarief.

Waar parkeren in Alkmaar?

De snelste route naar de binnenstad van Alkmaar en een parkeerplaats is via de P-route.
Let op: In de binnenstad van Alkmaar mag u maximaal twee uur op straat parkeren.

Tijden betaald parkeren op straat in Alkmaar Centrum

maandag t/m zaterdag van 9.00-21.00 uur
Zondags van 12.00-17.00 uur
Let op: parkeerduur : maximaal 2 uur

Parkeertarief Alkmaar

Waar parkeren?
Parkeertarief 2019
Alkmaar Centrum overdag
€ 2,79 per uur
Alkmaar Centrum op vrijdag en zaterdag van 18-21 uur
€ 3,56 per uur
parkeertarief alkmaar

Gratis parkeren op zondag is afgeschaft

U betaalt op zondag ook voor parkeren op straat van 12 tot 17 uur.

Parkeergarages in Alkmaar

Alkmaar heeft veel parkeergarages! Het standaardtarief overdag in gemeentelijke parkeergarages is € 1,76 per uur, max dagtarief € 15,00. In de avond- en nachturen gelden voordelige tarieven voor langparkeren. . Er zijn hele goedkope parkeergarages waar je voor slechts € 3,- een hele dag kunt parkeren.
Een overzicht van de parkeergarages in Alkmaar

Gratis parkeren in Alkmaar

Alkmaar heeft een aantal P+R locaties waar u gratis kunt parkeren en het (betaald) openbaar vervoer naar het centrum van de stad krijgt. Gratis zijn de twee parkeerterreinen P+R Oudorp (Keesomstraat) en P+R Bergermeer (Robonsbosweg). Hier is OV naar de stad beschikbaar. Daar dien je wel voor te betalen.

Parkeren met kerst en met nieuwjaar

Alleen op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag kunt u in Alkmaar gratis parkeren op straat. Voor de overige feestdagen geldt het reguliere parkeertarief.

Nieuwe parkeergarage

Alkmaar heeft een mooie nieuwe grote gemeentelijke parkeergarage, namelijk Parkeergarage Alkmaar Schelphoek. Aantrekkelijke tarieven om een dag te parkeren en goed gelegen!

Parkeertip Alkmaar

Andre gaf ons de volgende parkeertip. Parkeren voor € 0,65 per uur met een maximum van 3,20 euro per dag op de Jagerstraat.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.