Amsterdam parkeren
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Amsterdam. Gratis tips
Parkeren in Amsterdam? Druk, en duur! Of je nou een dagje naar Amsterdam gaat of wilt parkeren bij Schiphol, de parkeertarieven zijn hoog.Op onze site vindt U echter enkele goedkopere alternatieven. Hoe dichter u bij het centrum van Amsterdam parkeert des te hoger de parkeertarieven.

Parkeertarief Amsterdam 2023

Waar parkeren
Tijdstip
Tarief 2023
Amsterdam Centrum
24/7
€ 7,50 per uur
Overige stadsdelen
Afhankelijk van stadsdeel
€ 2,80 tot € 6,50 per uur
Parkeertarieven kunnen veranderen en kunnen per straat verschillen. Let altijd op de parkeerautomaat!

NIEUW: Slimme P+R Hubs in Amsterdam

goedkoop parkeren amsterdam
grats tip
Amsterdam heeft een aantal P+R Hubs. Je kunt hier bijvoorbeeld helemaal gratis parkeren als je ook een huurfiets reserveert. Maar je kunt er ook voor kiezen met het openbaar vervoer verder te reizen. Wij zijn enthousiast!

Handig! Gaiyo Parkeerapp zonder transactiekosten

gratis app parkeren
holger van es
Holger | Oprichter
Parkeren in de Stad
Bij deze nieuwe parkeerapp betaal je alleen de parkeertijd dus géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps.

P+R Parkeren in Amsterdam

P+R Amsterdam
P+R amsterdam transferium parkeren
Parkeren in Amsterdam is duur. Gratis parkeren kan nergens. Toch zijn er een aantal plekken aan de rand van de stad waar u goedkoop een dagje parkeert. Belangrijk is dat u het centrum van Amsterdam bezoekt met het openbaar vervoer. Anders krijgt u géén korting op het parkeertarief.
Het P+R centrumgebied bestaat uit stadsdeel Centrum en delen van Oost, Zuid en West. De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in van de terugreis, in het centrumgebied heeft plaatsgevonden. Is dat niet het geval dan betaalt u het officiële, hogere tarief.
Bekijk alle P+R Parkings in Amsterdam
tip parkeren amsterdam

Onze tip: Kom na 10 uur aan!

Als u na 10 uur aankomt op 1 van de P+R Transferia in Amsterdam betaalt u slechts 1 euro per dag!

Parkeerzones: Tarieven parkeren op straat in Amsterdam

Het tarief van parkeren op straat loopt in Amsterdam op tot € 7,50 per uur (Amsterdam centrum). U betaalt met pinpas of creditkaart. In de automaat voert u uw kenteken in. Alles gaat dus digitaal. Nog slimmer is om met uw mobiel te betalen. U betaalt dan nooit meer teveel omdat je de exacte parkeertijd betaalt.
parkeerzones Amsterdam
Amsterdam kent verschillende parkeerzones. Per parkeerrayon verschillen de dagen en tijden van betaald parkeren. Hoe dichter bij het centrum van Amsterdam parkeert des te duurder de tarieven worden. Aan de buitenkant van de Gemeente Amsterdam zijn er nog wijken waar het mogelijk is om gratis te parkeren.
Op deze plattegrond vindt u de exacte parkeerzones in Amsterdam.

Parkeergarages in Amsterdam

parkeergarage Amsterdam
Op zoek naar een parkeergarage in Amsterdam? De gemeente Amsterdam heeft veel parkeergarages door de hele stad heen.
Wij maakten een overzicht van de beste parkeergarages in Amsterdam met de bijbehorende tarieven.
parkeergarages amsterdam
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Amsterdam
Amsterdam kent vele parkeergarages. De tarieven in de parkeergarages zijn ongeveer gelijk aan de tarieven die U op straat betaalt. Grote voordeel is dat er vaak ruimte is en dat u overdekt en bewaakt staat. Wij maakten een overzicht van alle parkeergarages in Amsterdam

Parkeerkaarten - Dagkaarten

In Amsterdam is het mogelijk in de parkeerautomaat een dagkaart te kopen. Met een dagkaart kunt u een dag parkeren in Amsterdam, wat vaak voordeliger is dan losse uren te betalen.

Gratis Parkeren

Gratis parkeren is vrijwel overal afgeschaft. Helaas is het Buikslotermeerplein niet meer gratis.

Parkeren in Diemen

Het parkeerterrein van station Diemen-Zuid is een gratis parkeerterrein van waaruit men per metro of trein naar het Centrum van Amsterdam kan reizen. Op dit parkeerterrein is geen toezicht. Bovendien kan het hier behoorlijk druk zijn.

Openbaar vervoer

In Amsterdam kunt u naar het centrum reizen met de trein, metro, bus en tram. Op de site van het GVB vindt u meer informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam.

Parkeervergunning

Bewoners en bedrijven in Amsterdam kunnen een zogenaamde parkeervergunning aanvragen.

Parkeertip: Gratis Parkeren in Amsterdam

gratis parkeren amsterdam
tip parkeren amsterdam
Theo gaf ons de volgende tip: Gratis parkeren in het Amsterdamse Bos, voor de Bosbaan is een groot parkeerterrein. Op de aangrenzende Amstelveense Weg vindt u het openbaar vervoer. U parkeert hier in het weekend gratis. Dus alleen op zaterda en zondag! Op weekdagen geldt van 9 tot 19 uur betaald parkeren.

Conclusie

Amsterdam is druk en duur. Of je nu werkt in Amsterdam of een dagje uitgaat, er moet bijna overal parkeergeld worden betaald. Toch zijn er gelukkig goedkope alternatieven!